Vendégkönyv

Dátum: 2016.06.21

Feladó: Minu

Tárgy: Re:Re:2016

100%! 91% lett összességében! Köszönöööm! :)

Dátum: 2016.05.20

Feladó: Csinszka

Tárgy: késés

Kedves Hozzászólók!

Mindenkitől elnézést szeretnék kérni a nagyon kései válaszokért és megértéseteket szeretném kérni. 2012-ben érettségiztem, ekkor hoztam létre a blogot is az akkori teljesen friss tudásom és élményeim alapján.
Négy év hosszú idő, így a mostani kérdéseitekre mint pl. kiket szoktak kérdezni, miket kell elolvasni ettől meg attól a szerzőtől - sajnos nem tudok válaszolni, hiszen négy év hosszú idő, ezalatt az elvárások és a feladatok típusai is teljesen megváltozhattak.

Azonban általános érvényű tanácsokat tudok nektek adni.
- az írásbelire való felkészüléshez oldjátok meg az összes eddigi érettségi feladatsort, a szövegszerkesztési részhez pedig olvassátok el és értelmezzétek a megoldókulcsot. Így azt is látjátok 10-15 feladatsor után, hogy kik azok, akik gyakran ismétlődnek, miket szoktak kérdezni.
- a szóbeli részhez használjátok a minden évben megjelenő kidolgozott érettségi feladatsort, azt egy az egyben meg kell tanulni, esetleg melléolvasni még pár anyagot, és már fel is készültetek a szóbelire

- az érettségitől NE FÉLJETEK! Az érettségi nevében szereplő "emelt" szó tényleg minden okot megad az aggodalomra, de nem érdemes félni tőle. Nyilván kicsit több energia -és időráfordítás kell a felkészüléshez, mint egy közép szintű érettséginél, de a kettőt össze sem lehet hasonlítani, hiszen teljes mértékben más típusú feladatsorról beszélünk. A nehézsége pedig személyenként változik, gondolok itt arra, hogy én például a hátam közepére nem kívántam azt az irodalmi résznél, hogy 3-4 oldalas szöveget körmöljek egy kifacsart témával kapcsolatban középszinten. Az emelt szintnél sokkal több esélye van az embernek, hiszen több részfeladatból áll, így ha esetleg az egyik feladatra ne adj isten nem tud valaki válaszolni, még mindig ott a következő lehetőség. Arról nem is beszélve, hogy a nyelvtani középszintű feladatsort is megússza így az ember :)

Én továbbra is próbálok válaszolni a kérdéseitekre, és bátorítani titeket, sajnos ennek időintervalluma elhúzódhat.
Viszont ezt is bátorításképpen lehet felfogni, mert a kései válaszok oka pl. két egyetemi diploma, külföldre költözés, esküvőszervezés - amit ezzel érzékeltetni szeretnék, hogy már rövid idővel az érettségi után az életben újabb és újabb feladatok várnak ránk, így az emelt szintű magyar nyelv és irodalom érettségi emléke lassan de biztosan elhalványul. Számotokra most ez tűnik az egyetlen és megoldhatatlan feladatnak, de nagy levegőt kell venni és túlesni rajta. Én mindenkinek sok sikert kívánok.

Dátum: 2016.03.06

Feladó: Petra

Tárgy: memoriter

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy emelt szinten kellenek memoriterek? Ha igen kiknél?:o

Dátum: 2016.05.20

Feladó: Csinszka

Tárgy: Re:memoriter

Szia, 4 éve amikor érettségiztem még nem kellett. Azóta sajnos nem tudom, de egyébként nem hiszem, hogy kellene :)

Dátum: 2016.03.03

Feladó: Krisz

Tárgy: emelt magyar érettségi

Szia!
Azt szeretném megkérdezni, hogy tudnál tippeket adni az érettségire készüléshez?
Az emelt szintű írásbelin az első részre hogyan tudnék felkészülni?
Milyen könyveket ajánlanál a felkészüléshez?

Köszönöm!

Dátum: 2016.05.20

Feladó: Csinszka

Tárgy: Re:emelt magyar érettségi

Szia! A tippeket végigolvashatod a Vendégkönyvben és a kezdőoldalon :) Tanulni, tanulni és nem félni. Időben elkezdeni a tanulást, minden nap időt ráfordítani.
Én a Pethőné féle könyvekből tanultam, és ennek kivonatát olvashatod a blogon. Minden napra beosztottam, hogy mit fogok megtanulni, majd beiktattam egy-egy ismétlőnapot, majd a végén, egy héttel az érettségi előtt újra az egészet átvettem.
Ami még fontos, hogy oldd meg az előző évek érettségi feladatait, ezt mindig elmondom, mert így láthatod a feladattípusokat és a gyakran ismételt kérdéseket ;)

Dátum: 2016.02.23

Feladó: Kitti

Tárgy: könyvek?

Szia!
Nagyon hálás vagyok, hogy létre hoztad ezt az oldalt, és ezt a kis " blog-ot" itt a vendégkönyvben és bátorítasz mindenkit!
A jegyzeteid alapján és Szerb Antal könyvei alapján készülök,én 4 éve érettségiztem. és kicsit tartok mi lesz a vége,de nagy segítség a jegyzeted!

Tudnál nekem abban segíteni, mik lennének azok a könyvek amiket el kellene olvasnom?


Dátum: 2016.05.20

Feladó: Csinszka

Tárgy: Re:könyvek?

Szia, sok sikert kívánok az érettségihez! Én is négy éve érettségiztem, akkor hoztam létre a blogot is.
A szóbelikre én azokat a könyveket olvastam el, amelyek a szóbeli tételsorban szerepeltek.

Dátum: 2016.02.13

Feladó: Körte

Tárgy: Kapcsolat

Szia Csinszka! Valahogy el lehet téged érni privát úton? Ha megengeded, lehet, hogy felhasználnám, kicsit továbbfejleszteném (pl. szép, egyben nyomtatható doksi) a blogodban közzétett anyagokat egy szintén magyar emelt érettségihez segítséget nyújtó felületen, ez is a te oldaladhoz hasonlóan ingyenes lenne (én idén érettségizem, önszorgalomból csinálnám) és természetesen mindenhol feltüntetném az oldaladat, mint forrás.

Dátum: 2016.05.20

Feladó: Csinszka

Tárgy: Re:Kapcsolat

Szia, ne haragudj, de csak a blogom felületén szeretnék kommunikálni az ide látogatókkal.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Új hozzászólás hozzáadása