Vendégkönyv

Dátum: 2016.09.07

Feladó: Eszter

Tárgy: emelt siznti magyar

Szia.

2017-ben fogok erettsegizni, nem vettem fel a magyart fakultaciokent, de rengeteget olvasok. Szerinted fel tudok egyedul keszulni, vagy keressek felkeszito tanart, esetleg az egyetemi elokeszito segit?

Dátum: 2016.09.08

Feladó: Csinszka

Tárgy: Re:emelt siznti magyar

Szia! Mivel nem ismerlek személyesen, nem tudom helyetted eldönteni, hogy fel tudsz-e egyedül készülni :) Csak azt tudom mondani, hogy én teljesen egyedül, segítség nélkül készültem.

Dátum: 2016.09.06

Feladó: dEZI

Tárgy: kÖSZI

Nagyon köszi a segítséget!

Dátum: 2016.05.31

Feladó: Minu

Tárgy: 2016

Szia Csinszka!
Nagyon-nagyon köszönöm, az oldalad rengeteget segített! :) Most egy 87%-os írásbelit tudhatok a kezemben! :) Készülök a szóbelire ezerrel, remélem, az is hasonlóan jó lesz. :)

Dátum: 2016.06.01

Feladó: Csinszka

Tárgy: Re:2016

Gratulálok :) sok sikert a szóbelihez!

Dátum: 2016.06.21

Feladó: Minu

Tárgy: Re:Re:2016

100%! 91% lett összességében! Köszönöööm! :)

Dátum: 2016.05.20

Feladó: Csinszka

Tárgy: késés

Kedves Hozzászólók!

Mindenkitől elnézést szeretnék kérni a nagyon kései válaszokért és megértéseteket szeretném kérni. 2012-ben érettségiztem, ekkor hoztam létre a blogot is az akkori teljesen friss tudásom és élményeim alapján.
Négy év hosszú idő, így a mostani kérdéseitekre mint pl. kiket szoktak kérdezni, miket kell elolvasni ettől meg attól a szerzőtől - sajnos nem tudok válaszolni, hiszen négy év hosszú idő, ezalatt az elvárások és a feladatok típusai is teljesen megváltozhattak.

Azonban általános érvényű tanácsokat tudok nektek adni.
- az írásbelire való felkészüléshez oldjátok meg az összes eddigi érettségi feladatsort, a szövegszerkesztési részhez pedig olvassátok el és értelmezzétek a megoldókulcsot. Így azt is látjátok 10-15 feladatsor után, hogy kik azok, akik gyakran ismétlődnek, miket szoktak kérdezni.
- a szóbeli részhez használjátok a minden évben megjelenő kidolgozott érettségi feladatsort, azt egy az egyben meg kell tanulni, esetleg melléolvasni még pár anyagot, és már fel is készültetek a szóbelire

- az érettségitől NE FÉLJETEK! Az érettségi nevében szereplő "emelt" szó tényleg minden okot megad az aggodalomra, de nem érdemes félni tőle. Nyilván kicsit több energia -és időráfordítás kell a felkészüléshez, mint egy közép szintű érettséginél, de a kettőt össze sem lehet hasonlítani, hiszen teljes mértékben más típusú feladatsorról beszélünk. A nehézsége pedig személyenként változik, gondolok itt arra, hogy én például a hátam közepére nem kívántam azt az irodalmi résznél, hogy 3-4 oldalas szöveget körmöljek egy kifacsart témával kapcsolatban középszinten. Az emelt szintnél sokkal több esélye van az embernek, hiszen több részfeladatból áll, így ha esetleg az egyik feladatra ne adj isten nem tud valaki válaszolni, még mindig ott a következő lehetőség. Arról nem is beszélve, hogy a nyelvtani középszintű feladatsort is megússza így az ember :)

Én továbbra is próbálok válaszolni a kérdéseitekre, és bátorítani titeket, sajnos ennek időintervalluma elhúzódhat.
Viszont ezt is bátorításképpen lehet felfogni, mert a kései válaszok oka pl. két egyetemi diploma, külföldre költözés, esküvőszervezés - amit ezzel érzékeltetni szeretnék, hogy már rövid idővel az érettségi után az életben újabb és újabb feladatok várnak ránk, így az emelt szintű magyar nyelv és irodalom érettségi emléke lassan de biztosan elhalványul. Számotokra most ez tűnik az egyetlen és megoldhatatlan feladatnak, de nagy levegőt kell venni és túlesni rajta. Én mindenkinek sok sikert kívánok.

Dátum: 2016.03.06

Feladó: Petra

Tárgy: memoriter

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy emelt szinten kellenek memoriterek? Ha igen kiknél?:o

Dátum: 2016.05.20

Feladó: Csinszka

Tárgy: Re:memoriter

Szia, 4 éve amikor érettségiztem még nem kellett. Azóta sajnos nem tudom, de egyébként nem hiszem, hogy kellene :)

Dátum: 2016.03.03

Feladó: Krisz

Tárgy: emelt magyar érettségi

Szia!
Azt szeretném megkérdezni, hogy tudnál tippeket adni az érettségire készüléshez?
Az emelt szintű írásbelin az első részre hogyan tudnék felkészülni?
Milyen könyveket ajánlanál a felkészüléshez?

Köszönöm!

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Új hozzászólás hozzáadása